OKRUGLI STOL - Predstavljanje rezultata provedbe projekta

10.02.2016

ŽUPANJA- U utorak, 09. veljače 2016. godine udruga B.a.B.e. i Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije organizirali su okrugli stol pod nazivom Predstavljanje rezultata provedbe projekta „Uključivanje + uživanje = zapošljavanje“  na koji su pozvali sve neprofitne organizacije: udruge, ustanove i institucije s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Na okruglom stolu održanom u Gradskoj vijećnici u Županji u vremenu od 12 do 14 sati okupilo se 13 sudionika. Marina Fury, voditeljica projekta predstavila je rezultate provedbe projekta i pružila primjere dobre prakse kroz provedene aktivnosti te ukazala na instrumente za angažiranje volontera i poboljšanje njihove zapošljivosti na području Vukovarsko-srijemske županije. Asistentica na projektu Ivana Sučić, održala je kratko predavanje na temu socijalnog uključivanja kroz volontiranje koje je ujedno bilo uvod u diskusiju pod nazivom „Socijalno uključivanje kroz volontiranje  na području Vukovarsko-srijemske županije“.Rezultati projekta “Uključivanje+uživanje=zapošljavanje”, koji je udruga B.a.B.e. provela na području Vukovarsko-srijemske županije, svjedoče o utjecaju na svijest o važnosti volontiranja i učenja, stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija kroz volonterski rad. Ovakva praksa aktivnog uključivanja u zajednicu i usavršavanje vlastitih kapaciteta ima dvojake koristi: s jedne strane osobama koje volontiraju, a s druge strane zajednici koja također ima koristi od njihova djelovanja. Ovo je dobar način da se zajednica na razini cijele županije ojača i unaprijedi, a da se istovremeno osobe koje daju svoj doprinos kvalitetno pripreme i postanu spremnije za tržište rada, s većim mogućnostima za zapošljavanje. 

Projekt je sufinanciran od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Ugovorno tijelo je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Podrškaprogramima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije. Glavni cilj projekta je zadovoljiti potrebe lokalne zajednice na način da se stvore održivi gospodarski i socijalni uvjeti kroz osnivanje Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije, sa sjedištem uŽupanji i poticanje volontiranja na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou radi lakšeg zapošljavanja, posebno socijalno ugroženih skupina.

Suprovoditelji projekta su: Kuća ljudskih prava Zagreb, Europski dom Vukovar, Hrvatski zavod zazapošljavanje, područni ured Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar i Centar za socijalnu skrb Županja. Ukupni troškovi projekta iznose 134.363,97 eura od čega EU sufinancira 114.209,37 eura. Provedba projekta traje 24 mjeseca, točnije, od 11. ožujka 2014. do 10. ožujka 2016. godine. Kroz aktivnost ovoga projekta osnovana je neprofitna organizacija Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja volonterskoga rada na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Povratak